Uitdaging 3: Weet wat je denkt

Is het je ook wel eens opgevallen? Als je eindelijk, na lang nadenken, een belangrijke keuze maakt in je leven om iets anders te doen, dan gebeuren er ineens rare dingen. Het lijkt wel of er plots allerlei zaken plaatsvinden die jou belemmeren je nieuwe richting op te gaan.

Stel, je wilt eindelijk je levensverhaal schrijven. Je hebt al je moed verzameld en begint te kloppen. “Kaboem“, je computer crasht. Nu kan je niet meer schrijven. Eerst de computer laten fixen door je neef. Helaas is die twee weken op vakantie. Nu kan je twee weken niet meer schrijven. Je neef komt terug, maar het duurt toch nog twee weken voor hij überhaupt naar je computer kijkt. Weer twee weken niet kunnen schrijven. Hij vertelt je dat je pc niet meer te maken is. Dus een nieuwe computer kopen. Maar daar moet je eerst voor sparen! Dus weer een paar maanden niet kunnen schrijven… enzovoorts. Van uitstel komt afstel.

Nu fast-forward naar de toekomst:

petrus aan de poort“Ah, fijn dat je er eindelijk bent!” roept een vriendelijke man met lange witte baard. “We hebben hier erg naar je komst uitgekeken!”

Uiteindelijk overkomt het je, net als iedereen. Je leven is aan zijn einde gekomen. Je komt aangezweefd bij de hemelpoort, alwaar Petrus je met koffie en koekjes staat op te wachten.

“Nu nog wat formaliteiten afhandelen en je bent klaar om naar binnen te gaan.”
“Mmm… ik lees hier in je dossier dat je grootste schrijfplannen had, maar dat is er uiteindelijk nooit van gekomen. Waarom niet?”

Met een moelijk gezicht leg je hem het verhaal uit van je computer. Petrus kijkt je vragend aan:”Dus die kapotte computer was het enige wat jou in de weg stond om echt mening aan je leven te geven?”

Een pijnlijke stilte valt. “Hebben jullie daar beneden geen pen en papier dan?” Au…

Wij zijn supercreatief en daardoor meester in het bedenken van allerlei periferiele excuses. En eigenlijk vinden we het prima zo. We ontslaan onszelf zo van onze morele verplichtingen.

Uitdaging 3: De Petrus Proef
Denk eens aan jouw grote plannen en probeer aan Petrus uit te leggen waarom je je hele leven er niet aan toegekomen bent.

Dat mag je in je hoofd doen, of liever nog in de comments hieronder! Wat ga je nu doen?

Lees de volledige Weet Wat Je Denkt serie:
Uitdaging 1: het TV dieet
Uitdaging 2: de Pinokkio test
Uitdaging 3: de Petrus Proef

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: