juni 25, 2010

When your boss says jump, you say “How high?”

We zijn geconditioneerd om direct te doen wat onze baas ons zegt te doen, onafhankelijk hoe lastig het ook zal zijn. Maar wanneer we worden geconfronteerd met onze eigen doelstellingen, dan laten we het er vaak bij hangen.

Hoe komt het toch dat we vaker voor ‘the extra mile’ gaan voor onze baas en onze baan dan in ons persoonlijke leven? Dit is eigenlijk absurd natuurlijk. Je wil toch zeker op de eerste plaats werken aan je eigen toekomst en niet de toekomst van je baas?

Vandaag de dag bestaat de term baanzekerheid niet echt meer. In deze economische situatie zien we overal dat werknemers ontslagen worden. Het is er niet makkelijker op geworden.

Toch is er een steeds groter wordende groep mensen die hier geen last van hebben. Dit zijn de mensen die hun eigen baas zijn. Ze kunnen niet ontslagen worden.

En jij kan dat ook. Als je in de spiegel kijkt, dan zie je je nieuwe werkgever die je aankijkt. De enige persoon met wie jij 100% aan je eigen toekomst kan bouwen en niet aan die van iemand anders.

Daarom… waar wacht je nog op? Het gaat om jouw toekomst, dus onderneem actie!

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: