Lees een boek

Ik zal eerlijk zijn. Tot zo’n drie jaar geleden las ik eigenlijk nooit boeken. Ik vond het niet zo’n nuttig tijdsverdrijf. Toen ik klein was las ik wel veel boeken. Dat vond ik leuk, maar op een gegeven moment moest ik naar de middelbare school. Daar was lezen verplicht. Voor het vak Nederlands moest ik veel literaire boeken lezen, veelal saai en gortdroog. Streuvels, Potgieter, Bilderdijk en Poot… ik vond het, zacht uitgedrukt, niet zo interessant en ik geloof nog steeds niet dat een tiener van nu deze literatuur echt op waarde kan schatten. De leesplicht heeft er bij mij toe geleid dat ik boeken voor jaren links heb laten liggen.

En nu… nu lees ik zo’n twee boeken per week! En dan tel ik nog niet eens het aantal keren dat ik Nijntje gaat naar de dierentuin lees voor het slapen gaan van mijn kleine zoontje! Nee serieus, ik lees nu echt twee boeken per week. Ik lees boeken die mij inspireren, boeken die mij een andere kijk op de wereld geven, boeken die mijn intellect stimuleren. En… ik heb het nodig!

Deze boeken geven mij weer nieuwe energie. Ik wil continu geprikkeld worden, zodat ik doorga met de dingen die ik aan het doen ben. Het heeft me zelfs gestimuleerd om mijn eigen boek te schrijven.

Het is nu vakantietijd. Rust lekker uit en geniet er van. Maar gebruik je tijd ook nuttig. Lees een inspirerend boek. Kijk eens in de boekenhoek. Heb jij een goed boek dat je wilt aanbevelen? Gebruik de comments hieronder.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: