november 16, 2010

Sander: De kracht van verandering!

Ontslag nemen… Het lijkt zo eng, onzeker en raar, maar is het dat ook? Mijn mening is van niet. Iets meer dan een jaar geleden heb ik besloten om mijn toenmalige werkgever te verlaten. Ik werkte als manager bij een groot detacheringbureau in de financiële wereld. Al enige tijd liep ik met het idee om “een volgende stap” te maken.

2009 was echter een raar jaar.  Door de kredietcrisis werd mijn werkgever (en ik dus ook) gedwongen om in hoog tempo, een deel van de medewerkers te ontslaan. Al snel zag ik dat deze collega’s een nieuwe baan vonden en met hernieuwd enthousiasme aan de slag gingen. Inspiratie die mij ervan overtuigde dat ontslag (gedwongen, of vrijwillig) vaak ook goede kansen biedt.

In juni 2009 kwam voor mij een natuurlijk keuzemoment. 1 van de managers van ons MT zou de organisatie moeten verlaten. Of er wellicht iemand was die zelf op wilde stappen? Uiteraard hadden ik en mijn collega managers daar het al vaak over gehad. Voor mij was deze vraag een belangrijk keuzemoment. Ik wilde verder! De op dat moment slechte arbeidsmarkt, mooie leaseauto en vast contract mochten voor mij geen belemmering zijn. Om mijzelf nog wat extra ruimte te geven heb ik er 2 nachten over geslapen en toen mijn leidinggevende benaderd. Samen hebben we toen vorm gegeven aan een vertrek bij het bedrijf.

Wat wilde ik precies? Dat wist ik op dat moment nog niet. Mijn interesses liggen op het gebied van ondernemerschap, leidinggeven, commercie en opleiden. Op dat moment had ik oor mezelf bepaald dat het nemen van ontslag mij zou dwingen tot het maken van keuzes. Keuzes die je in het comfortabele “bad” van arbeidsvoorwaarden niet snel maakt.

En toen? Ik heb 1 van mijn relaties binnen het bankwezen benaderd met het verzoek om een detacheringopdracht te mogen doen. Mijn voorstel? Gratis een opdracht doen! Mijn belang? Ervaring opdoen en geen gat in mijn CV. Het belang van de bank? Dat lijkt me wel duidelijk…

Deze beslissing bracht me veel kennis en ervaring, maar vooral ook veel respect van mijn (zakelijke) omgeving. Vanuit deze positie heb ik mijn bedrijf bankmensen opgericht en ben ik daarnaast met een compagnon het bedrijf Better in Business gestart. Tegenwoordig hou ik me vooral bezig met: Ondernemen, interim werkzaamheden bij banken, netwerken en coaching. Daarnaast ben ik me vooral gaan focussen op de kracht van personal branding en online media. Als je het leuk vindt kun je een kijkje nemen op mijn website: www.sanderbredewout.nl of me natuurlijk opzoeken op Twitter, Linkedin of de andere media.

Moraal van het verhaal?

–          Dwing jezelf tot het maken van keuzes.

–          Wees niet bang voor het onbekende.

–          Vertrouw op je capaciteiten.

–          De enige constante is de verandering.


– – – – – – – – – – – – – – – –

Jouw verhaal ook op Neem Ontslag? Stuur een e-mail naar info[@]neemontslag.nl

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x

Nieuwe toekomst!

15 tips voor wie graag ontslag wil nemen
Mijn exclusieve e-book met 15 GOUDEN TIPS om je goed voor te bereiden op jouw ontslag.

Werk aan jouw toekomst!
x