oktober 3, 2010

Ita: Aanpakken! Aan de slag met een nieuwe toekomst!

Een aantal weken geleden zag ik in de bieb toevallig een boek met de titel Aanpakken! liggen; een grappig geschreven en dwaas verhaal over een jonge ambitieuze topadvocate in Londen die als huishoudster op het Engelse platteland terechtkomt. Je kent de auteur Sophie Kinsella misschien wel van haar Shopaholic-serie. Ook Aanpakken! is hilarisch geschreven en -slik- soms stiekem toch een beetje herkenbaar!

Na vijf jaar accountancy ben ik op mijn 24e als financieel rechercheur bij de regionale recherche van de politie IJsselland gaan werken. Na 6 jaar ben ik naar het Bovenregionale Rechercheteam gegaan en toen ik 32 was trad ik -als jongste vrouwelijk rijksrechercheur en tevens 1 van de 2 specialisten voor Nederland- in dienst bij de Rijksrecherche. Ik was jong, ambitieus, gedreven en enorm trots op mijn werk.

In september 2009 bleek de koek op en werd de diagnose burnout gesteld. Achteraf gezien waren er vele signalen geweest die ik steeds ‘op karakter’ genegeerd heb. Na een maand of drie moest ik in het kader van de Wet Poortwachter gaan re-integreren. Maar terugkeren in mijn ‘oude’ functie voelde voor mij als weer naar de gevangenis moeten gaan…

De maanden erna werd de druk van buitenaf steeds groter: ik moest zo snel mogelijk kiezen wat ik wilde. Doordat ik toch veel waarde hechtte aan de (schijn-) zekerheden van een dienstverband en geen concreet alternatief had, kon ik die keuze simpelweg niet maken. Eerst moest ik voor mezelf bepalen waar mijn uitdagingen precies lagen, wat ik belangrijk vond en vervolgens hoe ik het in praktische zin kon organiseren.

In augustus 2010 vonden mijn man en ik Het Alternatief: PHP-engineering. Dit was voor mij zo concreet, functioneel en vol mogelijkheden voor de toekomst dat alle voorgaande belemmeringen ineens wegvielen. Ik ben nu bijna 38 jaar en heb dus -in theorie- nog voldoende tijd voor een carrièreswitch. In september 2010 heb ik ontslag genomen en nu ga ik samen mijn man onze onderneming IFRA Creatieve Communicatie verder uitbouwen!

Ik ga mij ontwikkelen in webdevelopment en grafische vormgeving; een heel breed vakgebied met mooie, positieve en uitdagende opdrachten voor enthousiaste ondernemers! Omdat we vanuit huis werken zijn we er bovendien samen voor onze kinderen (nu 9 en 8 jaar oud) en kunnen we allebei hun groei en ontwikkeling bewust meemaken!

Het leuke aan ZZP-er zijn vind ik dat je heel veelzijdig bezig bent; niet alleen inhoudelijk met je dienstverlening of product maar bijvoorbeeld ook met je Company Branding. In dit kader zijn we o.a. gaan Twitteren. Een recente -geweldig toepasselijke- Tweet van @neemontslag vind ik: “Heb jij ook zo’n veelbelovende toekomst achter je?”.  Hier kan ik volmondig “ja!” op antwoorden. Alleen weet ik nu dat je steeds alert moet blijven op de prijs van de route naar die toekomst; ben je zoals je wilt zijn en geeft het je nog steeds genoeg voldoening? Als dit niet het geval is moet je op tijd een andere koers gaan varen want het is echt waar: er zijn meer mooie plekjes op aarde te vinden!

Mijn gegevens:

Ita Pronk-Verduijn

IFRA Creatieve Communicatie

Jouw verhaal op Neem Ontslag? Stuur een e-mail naar info[@]neemontslag.nl

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x

Nieuwe toekomst!

15 tips voor wie graag ontslag wil nemen
Mijn exclusieve e-book met 15 GOUDEN TIPS om je goed voor te bereiden op jouw ontslag.

Werk aan jouw toekomst!
x