Doe het, ook al weet je het niet

doe het

Doe het, ook al weet je het niet! Als je te lang blijft stil staan bij wat je volgende stap zou moeten zijn, ga je dingen overanalyseren. Je denkt vele stappen verder vooruit. Op zich is dat niet slecht, maar wel als je dat doet bij de 1000-en scenarios waar je aan denkt. Je hersenen raken op drift en je hebt nog meer tijd en rust nodig om goed na te denken wat je zou moeten doen.

Blijf denken

Denken is goed. Denken is essentieel. Maar laten we vooral denken terwijl we keuzes maken. Zo kun je vanuit het momentum dat je creëert continu bijsturen. Je kunt het vergelijken met op een fiets zitten. Het is erg lastig op een fiets te zitten als die niet beweegt. Ga je trappen, dan gaat de fiets wel vooruit en heb je een stuur om de juiste richting in te gaan.

Compleet van het padje

Let op! Als je beweegt ga je misschien in de verkeerde richting. Of een richting waarvan mensen denken dat die verkeerd is. Ze denken misschien wel dat je gek bent. Dat je losgeslagen bent. Helemaal van het padje!

Tja, wat zal ik zeggen… Ze hebben natuurlijk gewoon gelijk!

Als je dat doet ben je inderdaad van je padje!

Want… jij weet waar jouw padje naar toe leidt. Dat gaat namelijk naar het (continueren van het) leven dat je niet wilt! Dus natuurlijk dat je een andere richting ingaat. Waar je precies uitgaat komen weet je niet, maar je weet wel dat je nieuwe dingen tegen gaat komen. Off the beaten track, net als met backpacken.

Wanneer?

Wanneer ga jij gek doen?

Foto: doe het! via Shutterstock

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: