Aanraders

Geïnspireerd door de verhalen van mensen die voor jou al ontslag namen om hun hart en passie te volgen? Wil je nog meer motivatie hebben? Hier is een selectie van aanbevolen boeken.

Het Neem Ontslag! boek “Je laatste 100 dagen”
Wil jij weer gelukkig zijn? Wil jij weer controle hebben over je leven? Dit boek laat je zien dat ontslag nemen juist wel een optie is en misschien wel eens dé oplossing voor jou. De angst van het ontslag nemen verdwijnt door je te richten op een wereld vol nieuwe mogelijkheden. In een periode van honderd dagen word je geïnspireerd om een hele belangrijke beslissing te maken die je leven gaat veranderen.


Man’s Search for Meaning

Dit zeer aangrijpende boek door psychiater Viktor Frankls beschrijft zijn leven in een Nazi concentratiekamp. Wat dit boek zo bijzonder maakt zijn zijn lessen voor spirituele overleving. Na de oorlog heeft hij, gebaseerd op zijn ervaringen, de logotherapie ontwikkeld. Volgens Frankl kunnen we in het leven het lijden niet vermijden, maar we kunnen altijd kiezen hoe we er mee om gaan, de betekenis er van vinden en vervolgens met een nieuw doel doorgaan. Volgens hem is de belangrijkste drijfveer in het leven de ontdekking en het zoeken naar dat wat ons betekenis geeft.

Business Model You– binnenkort recensie van dit boek, waar ik een bijdrage aan heb geleverd. Business Model You