Inspiratie

Geïnspireerd door de verhalen van mensen die voor jou al ontslag namen om hun hart en passie te volgen? Wil je nog meer motivatie hebben? Hier is een selectie van aanbevolen boeken.

Het Neem Ontslag! boek “Je laatste 100 dagen”
Wil jij weer gelukkig zijn? Wil jij weer controle hebben over je leven? Dit boek laat je zien dat ontslag nemen juist wel een optie is en misschien wel eens dé oplossing voor jou. De angst van het ontslag nemen verdwijnt door je te richten op een wereld vol nieuwe mogelijkheden. In een periode van honderd dagen word je geïnspireerd om een hele belangrijke beslissing te maken die je leven gaat veranderen.

Timothy Ferriss
Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Dit boek was direct een bestseller, met geweldige recenties en veel discussies op internet. Tim spreekt over concepten als work smart, not hard en passive income. Tim heeft zijn hele leven veranderd en is nu een icoon in de wereld van de nieuwe economie. Vraag bijvoorbeeld aan Tim wat hoe nu aan het doen is en hij zal gegarandeerd met een exotisch antwoord komen: skiën in de Andes, duiken in Panama of tangodansen in Buenos Aires. De afgelopen jaren bestudeerde hij de geheimen van de nieuwe rijken die het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ hebben ingeruild voor een luxueus leven in het hier en nu. Een inspirerend boek en een must-read.

Blanca Vergara
Women Work Wonders – Blanca Vergara

Women Work Wonders beschrijft waarom het noodzakelijk is voor de zakenwereld en de maatschappij juist nu actieve betrokkenheid te hebben van alle vrouwen in de wereld. Het staat vol practische tips en een stappenplan om je potentie volledig te benutten. Blanca geeft op haar energieke wijze high-impact, transformationele en innovatieve perspectieven voor de bouwers aan de nieuwe economie.


Quit your job or die – Josh Tolley

Josh legt op zijn eigen Amerikaanse wijze uit waarom je in feite maar één keuze hebt: ontslag nemen of doodgaan. Zijn in-your-face schrijfstijl zal niet iedereen aanspreken. Hij slingert je met nare feiten om de oren en vergelijkt het leven als een werknemer met het leven in de gevangenis. Als je wakker geschud wilt worden, dan is dit een aanrader. In de laatste hoodstukken gaat Josh verder in op Multi Level Marketing.

Huub van Zwieten
Marijn is klaar met werken – Huub van Zwieten

Marijn is klaar met werken. Maar als zo velen, werkt hij door in de baan die hij niet meer leuk vindt, waar hij steeds minder goed in is en steeds minder in wordt gewaardeerd. Tot die maandagochtend waarop zijn lichaam stop zegt. Zijn huisarts stuurt hem op ‘droombaanreis’. Gedurende tien dagen ontmoet Marijn inspirerende mensen voor wie werk een wezenlijk deel is van hun leven. Levenskunstenaars voor wie werk leven is, en leven werk. Marijn ontdekt gaandeweg wat hem drijft en boeit en wat hij de wereld te bieden heeft. Na tien dagen is hij de kunst van het werken machtig en beseft hij zich dat hij met zijn droombaan voorgoed klaar is met werken.

ontslagen irene van den hoeven sandra dirkse
ONT
SLAGEN – Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven

In dit bijzonder actuele boek werpen de auteurs een frisse, positieve blik op de thema’s ontslag en werkloosheid. Zij besteden onder andere aandacht aan de psychologische kant van ontslag. Hoe verwerk je het verlies van je baan en herstel je de deuk in je zelfbeeld? Hoe ga je om met de reacties uit je omgeving? In Ontslagen staan ook veel praktische tips, bijvoorbeeld op het gebied van solliciteren en het starten van een eigen zaak. Wat zet je in je sollicitatiebrief en cv? En wat komt er kijken bij het ondernemerschap?