Practisch

Geïnspireerd door de verhalen van mensen die voor jou al ontslag namen om hun hart en passie te volgen? Wil je nog meer motivatie hebben? Hier is een selectie van aanbevolen boeken.

Het Neem Ontslag! boek “Je laatste 100 dagen”
Wil jij weer gelukkig zijn? Wil jij weer controle hebben over je leven? Dit boek laat je zien dat ontslag nemen juist wel een optie is en misschien wel eens dé oplossing voor jou. De angst van het ontslag nemen verdwijnt door je te richten op een wereld vol nieuwe mogelijkheden. In een periode van honderd dagen word je geïnspireerd om een hele belangrijke beslissing te maken die je leven gaat veranderen.


Making a living without a job

De titel zegt in feite genoeg. Auteur Barbara Winter laat zien dat niets in je weg staat om nu al inkomen te genereren. Na het lezen van dit boek heb je geen excuus meer dat je nooit iets kunt verdienen!

Blanca Vergara
Women Work Wonders – Blanca Vergara

Women Work Wonders beschrijft waarom het noodzakelijk is voor de zakenwereld en de maatschappij juist nu actieve betrokkenheid te hebben van alle vrouwen in de wereld. Het staat vol practische tips en een stappenplan om je potentie volledig te benutten. Blanca geeft op haar energieke wijze high-impact, transformationele en innovatieve perspectieven voor de bouwers aan de nieuwe economie.

ontslagen irene van den hoeven sandra dirkse
ONT
SLAGEN – Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven

In dit bijzonder actuele boek werpen de auteurs een frisse, positieve blik op de thema’s ontslag en werkloosheid. Zij besteden onder andere aandacht aan de psychologische kant van ontslag. Hoe verwerk je het verlies van je baan en herstel je de deuk in je zelfbeeld? Hoe ga je om met de reacties uit je omgeving? In Ontslagen staan ook veel praktische tips, bijvoorbeeld op het gebied van solliciteren en het starten van een eigen zaak. Wat zet je in je sollicitatiebrief en cv? En wat komt er kijken bij het ondernemerschap?