• Home /

Mind Your Own Business – werkstation.tv

Klinkt dit je bekend in de oren?

“Ik ben te goed voor deze baan.”
“Ik ben het niet eens met de normen en waarden van mijn bedrijf.”
“Ik kom geen stap verder in deze baan.”
“Gaat de rest van mijn leven er zo uitzien de komende 20, 30 jaar?”

Ik heb goed nieuws voor je! Je bent op de juiste plaats aangekomen. Ik ga jou helpen om een eind te maken aan deze problemen.

In de 5-delige cursus Mind Your Own Business begin je je eigen onderneming terwijl je nog werknemer bent. Zo leer je op een veilige manier hoe je moet ondernemen en zet je de basis neer van je eigen bedrijf.

Mijn verhaal…

Bertil SchaartMijn naam is Bertil Schaart. Ik had een prachtige internationale carriere bij verschillende Fortune 500 bedrijven en een MBA diploma van een top business school. Toch begon ik me een aantal jaar geleden te realiseren dat ik totaal geen doel had in mijn succesvolle loopbaan; on-etische en immorele business praktijken, nutteloze bureaucratie, onderworpen zijn aan het verouderde corporate feudale systeem, mijn bewuste (in)directe bijdrage aan de leugens in finance, HR, marketing, strategie… Daarnaast, mijn honger naar intellectuele uitdaging zou nooit worden gestild in welke baan dan ook.

Ook mijn sociale leven bestond eigenlijk niet, want ik had geen tijd voor mijn familie, vrienden en mijzelf. Ik geloofde überhaupt al niet dat ik ooit nog een levenspartner zou tegen komen. Het kwam allemaal tot een punt waar ik simpelweg niet aan mijzelf kon uitleggen waarom ik wederom een verloren dag in mijn leven had.

En daarom… nam ik ontslag, zonder plan! In de periode die volgde heb ik, met veel trial and error, ontdekt dat het zelfstandig ondernemerschap dé oplossing is. En met fantastisch resultaat: ik doe wat ik wil, wanneer ik wil en waar ik wil! Ik leer elke dag, maak elke dag nieuwe dingen mee en mijn leven is vervuld met rijkdom. En die rijkdom, die wil ik met jou delen.

Werk naar je vrijheid toe

Met de 5 modules van Mind Your Own Business zet je de eerste belangrijke stappen van je onderneming en onderga je een complete transformatie:

 • Je krijgt eindelijk weer controle over je eigen leven.Een nieuw begin
 • Niets of niemand staat jou meer in de weg om succesvol te zijn.
 • Eindelijk krijg jij de beloning voor het werk wat JIJ doet.
 • Jij beslist wanneer jij klaar bent voor de grote sprong!
 • Bespaar tijd, geld en slapeloze nachten door te ontdekken of ondernemerschap voor jou is!

Mijn leven is totaal veranderd!

Doordat ik zelf de verantwoordelijkheid nam voor mijn eigen geluk, is mijn leven totaal veranderd. Ik ben niet meer afhankelijk van iemand anders voor mijn eigen happiness. Zo ben ik binnen een maand na mijn ontslag mijn droomvrouw tegengekomen. Samen zijn we nu de trotste ouders van een fantastisch zoontje en dochtertje. Ik heb en neem ook alle tijd om hen zien op te groeien, en dat is fantastisch!

Ik ben nu mijn eigen baas. Deze baas weet namelijk als geen ander wat ik wil, wat ik nog moet leren en wat ik al kan. En dat is veel! Alle minder fijne momenten van het verleden… die ziet hij als leermomenten. Hij ziet ook in dat de mogelijkheden onbegrensd zijn, als je er maar voor gaat. Ja ik mag hem wel, mijn nieuwe baas!

 

[landing_block type=”big_testimonial_slider”]

Wil jij dit ook?

Zou het niet mooi zijn om dit ook te ervaren? Dat je eindelijk weer de controle hebt over je eigen leven?

Ik heb al mijn kennis en ervaringen (de goede en de slechte!) samengevoegd tot een programma van 5 modules. Dit is Mind Your Own Business. Met dit programma zet jij je eigen bedrijfje op terwijl je nog werknemer bent. Zo leer je op een veilige manier wat het zelfstandig ondernemerschap inhoudt en maak je de weg vrij voor een vliegende start als kersverse ondernemer.

Marieke: Het lijkt of ik minder stress ervaar en er allerlei mogelijkheden zich op mijn pad aan dienen. Dat ontslag niet meer zo beangstigend voelt en ik meer en meer kansen zie. Ik voel mij zekerder van mijzelf.

Claudia: Ik kijk uit naar de dag dat ik ontslag kan nemen

Joyce: … zo toepasselijk en de oplossing voor hoe ik me nu voel…. Ik zou zo mn brief schrijven en maandag gaan inleveren bij de baas.

Het programma bestaat uit 5 modules:

[list style=”plus”]
 • Mind Your Own Business1.Passie: Vind jouw échte drijfveren
 • 2. Mindset: Het grote denkverschil tussen ondernemers en werknemers
 • 3. Resources: Haal meer uit je tijd, energie en geld
 • 4. Marketing: Analyseer je klanten, je Unique Selling Point, product portfolio
 • 5. Prototyping: Producten en diensten maken, prijs bepalen, netwerken, verkopen
[/list]

Berthold: Wat een top-site. Neem ontslag! Mooiere woorden bestaan er niet voor de vrije geest. Alle succes!

Jolanda: Inspirerende invalshoek om op deze manier je eigen koers te varen.

Ralph: “Bertil inspireert met passie, het is hem op het lijf geschreven!”

Mijn missie

Als oprichter van de website Neem Ontslag! ben ik op een missie. Ik wil mensen aansporen om voor hun eigen vrijheid en verantwoordelijkheid te kiezen. In de huidige economische situatie waarin we verkeren is dit een absolute must. Onze toekomst is onzeker. Wij kunnen ons niet langer afhankelijk opstellen ten opzichte van de overheid of onze werkgever om ons leven zo mooi mogelijk te maken. Dat kunnen we alleen zelf… als we er maar actief mee aan de slag gaan. Ik ben van mening dat we een betere samenleving en gezondere economie creeeren als er meer mensen voor zich zelf kiezen.

Testimonials

Reacties van deelnemers:

In één woord fantastisch!! Erg inspirerend om te luisteren en leren van iemand die dit hele proces al doorgeworsteld is en dat wil delen met andere ‘worstelenden’. Wat ik bijvoorbeeld een hele geruststelling vond was jouw opmerking over dat het helemaal niet raar is als je (even) niet weet wat je passie nou precies is. Dat je de tijd moet nemen om daar achter te komen. Vanaf dat punt was ik om!!

– “Module1 Prikkelend en sprankelend. Eindelijk de eerste wirwar van ideeen gestructureerd op papier. Top! ”

– “Ik vind het leuk dat het interactief is d.m.v. de opdrachten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn mindset eigenlijk al vanaf mijn eerste werkdag (9 jaar geleden) op ondernemen staat… eigenlijk vreemd dat ik mezelf zolang heb tegen gehouden.
Een paar weken geleden heb ik mijzelf ingeschreven bij de KvK en ik heb inmiddels een naam, logo, url en schets voor mijn webwinkel gemaakt. ”

– HIEP HIEP HOERAAA!!!!!!! Op 1 augustus 2012 ga ik mijn eigen reclamebureau beginnen! heel erg hartelijk bedankt voor al je motiverende mailtjes en webinars!!!

– “Krijg er energie van, bedankt!”

– “Leuke opzet. Goed idee. Vind vooral die contradicties een eye opener

– “Ik heb net module 2 afgerond en vond het weer erg leuk en leerzaam, ik ben nu alweer benieuwd naar de volgende module. Daarnaast heb ik ook jouw boek naast mijn bed liggen en lees ik elke dag alles ik wakker word een stukje.
Ik moet me altijd in houden niet verder te lezen dan die dag want vind de teksten altijd erg inspirerend.”

– “Jouw site heeft mij er toe aan gezet eens goed na te denken over mijn werk, mijn passies en de burn out waarin ik verzeild geraakt ben. Per 1 januari ben ik geen werknemer meer. In februari start ik met een opleiding stressmanagement en gaandeweg volg ik mijn hart en hoewel ik nog geen uitgestreken plan heb, heb ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en hoop ik zowel schrijvende (en mogelijk beginnend coachend) mijn weg te vinden. Bedankt voor de extra schop onder mijn k*nt, dat ik zo hard nodig had. Ik voel me zoveel gelukkiger, zoveel rustiger. Mijn passie geeft me de energie terug die ik al jaren mis. ”

– “het was wederom een zeer goede module!!”

– “Wederom een module die je aan het denken zet.”

– “Bedankt voor de 3e module! Wat ik erg prettig vind is de praktijkgerichtheid. Erg goed: wat zijn energie opwekkers en energie verspillers!”

– “Bedankt voor de 4e module! De focus die je mij laat aanbrengen vind ik erg goed! Goed nadenken over de behoeften van de klanten en de oplossingen die ik te bieden heb.”

– “Erg nuttig, zet mij weer aan het denken over mijn eigen plan in wording.

– “Het raakt mij enorm. Dit is heftiger dan ik had gedacht. Ik merk nu eigenlijk ook pas hoe onzeker ik ben geworden door vooral de afgelopen vier jaren. Het almaar knokken voor mijn streven erkenning te krijgen voor wat ik waard ben, in beloning en in positie. Dat ik meer kan. En almaar weer het gevecht tegen de bierkaai. Dit is enorm vermoeiend geweest, besef ik me nu pas. Wat een energie heb ik vergooid en verloren.

Als ik datgene ga doen als ondernemen waar echt mijn passie ligt, dan is dat ook een totaal andere wereld. Van het snelle projectenwereldje/bedrijfsleven naar het spirituele om mensen te begeleiden in balans te komen, hoofd en gevoel tot eenheid te brengen. Waar ik tot nu toe enorm geinvesteerd heb in en geprobeerd heb te snappen hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt in de hoop maar succesvol te mogen zijn, nu pas zie ik dat mijn visie en streven op een geheel ander niveau ligt dan de gemene delen in het bedrijfsleven. Mijn woorden zijn van een anders slag en passen (nog?) niet in het huidige bedrijfsleven. ”

– “Erg leuke opzet van de eerste module. je hebt mij geïnspireerd om ook deze kant op te gaan met kennisoverdracht.”

– “Bedankt dat je dit met zulk enthousiasme doet. ”

– “Helaas heb ik de laatste drie modules nog niet kunnen bekijken. Ik heb net mijn eigen bedrijf opgezet en ben daar lekker druk mee. ”

– “nou, leuk nieuwtje, per mei stop ik ermee. ontslag is in heel goed overleg met mijn mgr gegaan. wel erg spannend nu, maar het is ook wel goed, denk ik. nu tijd en energie stoppen in opzetten van eigen praktijk. ”

– “dit is een mooie stap voor me toekomst. jou programma ziet er interresant uit .een mooie start als je begint met passie want dat heb je zeker hebben als je met wat wil beginnen, can`t wait for the next step! ”

– “Ik heb zojuist deel 1 van jouw programma doorlopen en ik vind het bijzonder inspirerend. Het is zowel inhoudelijk als qua vormgeving heel goed opgezet en levert nu al écht nieuwe inzichten op. Ik verheug me nu al op deel 2. ”

– “Bewondering voor jouw optimisme: ga zo door. Per 1/2/2012 weg bij mijn werkgever met wederzijds goedvinden. De door jou gestelde vragen hebben mede een rol hierin gespeeld. Ook voor jou een bevrijdend 2012. ”

– “Erg leuk en leerzaam. Oefeningen zijn helder en concreet. Je brengt het verhaal overtuigend en met veel passie. Met veel enthousiasme start ik vanmiddag met module 2. ”

– Bedankt nog voor je super inspirerende korte cursus. Ik weet nog steeds niet helemaal wat het gaat worden in de toekomst maar je hebt me zeker op gang geholpen.. ik heb mn kwaliteiten herontdekt en het is mogelijk om iets zelf te doen, zelfs in deze tijd, ik hou mn oren en ogen wijd open en ben heel anders gaan kijken. Door mn veranderde aandachtige houding werk ik nu plots ook op kantoor(ik werk in de kinderopvang) en dat had ik nooit durven dromen…

– Ik vind de eerste module goed omdat het terug gaat naar ‘jezelf’ wat kan ik en wat vind ik leuk.

– Het ontslag kwam er, maar de burnout die eraan voorafging belemmmerde meer dan gehoopt de startup van bedrijf. Ben echter uit de startblokken, inmiddels ingeschreven bij KvK en je lessenreeks opnieuw gestart, omdat-ie zo lekker opzweept als de adrenaline of energie even weg zijn :))

– Ik heb zojuist de eerste module afgerond en vond het erg leerzaam. Ik heb er de tijd voor genomen en het zette mij op een positieve manier aan het denken over vanalles.

Mooie, indringende vragen. Fijn om het ook vanuit een ander perspectief te benaderen, dat maakt sommige dingen een stuk makkelijker te omschrijven!

– Ik heb ze allemaal met veel plezier bekeken en de opdrachten gemaakt. Je enthousiasme werkt aanstekelijk.

– Ik heb ontzettend veel aan je cursus gehad, met name is deze van belang geweest in het veranderen van mindset. Ik had helaas niet zelf de keuze om ontslag te nemen, want mijn contract werd niet verlengd. Toch was ik al langere tijd van plan om voor mezelf te beginnen en dat was een goed moment om daarmee te beginnen. Om het te doen had ik lef nodig en peptalks om het vol te houden. Die peptalks waren van jou en kwamen als geroepen!

– Toen ik jouw modules via mijn zus op het oog kwam was ik al enigzins in een gevorderd stadium. Vanuit een onslagsituatie was ik al bezig met het opzetten van een eigen onderneming. Jouw modules hebben daarbij geholpen als geheugensteun, als bevestiging en ook tips. Je hebt het goed gestructureerd opgezet en presenteert het op energieke wijze.

– Voorbereidingen in volle gang.. Eerst nog examen halen betaald dooor mn werkgever.. En scheiden…

– Ik ben nog maar 2 modules onderweg en ben super enthousiast over de manier dat je het presenteert; heel enthousiast, echt en spontaan. Alsof je het alleen tegen mij hebt en precies weet wie ik ben. Het komt erg persoonlijk over.

– Ik ben met mensen in gesprek om als schrijver/social media content maker mooie dingen neer te gaan zetten. Mogelijk als zelfstandige. Jouw lessen betrek ik daar regelmatig bij.

– Erg inspirerend en voor mij bijzonder waardevol. Het eerste onderdeel dat mij vooral erg aansprak was de tegenstrijdigheden. Wat een feest van herkenning! Ik ben inderdaad niet het één of het ander; mijn krachten liggen op verschillende soms tegenstrijdige vlakken.

– Ik ben erg tevreden. Het heeft mij geholpen de weg die ik in wilde slaan nog beter in te slaan. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn eigen idee en mijn eigen bedrijf. Ik ben eigenlijk niets dan lovend over de modules.

– “Bedankt voor de inspiratie!”

– Ik vind het leuk om je te laten weten dat ik een vaststellingsovereenkomst heb getekend. Dat wil zeggen dat ik bij ### vertrek! 31 mei is mijn laatste dag!

– Echt leuk en insprirerend, het geeft me het gevoel dat ik de juiste weg ingeslagen heb.

– Erg boeiend en een bevestiging in mijn gemaakte keuze om ontslag te nemen.

Gave en inspirerende workshop! Voor mij triggerde oa: situatie/omgeving bepaalt wie je bent/wat je doet. Bedankt!

– Ik had heel veel aan vooral de eerste paar modules, over passie en het loslaten van angsten en dat je niet in je eentje het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Het plezier maken en het loslaten van angsten zit al goed in het programma, ik ben er heel enthousiast over!

– Restarted your lessons: sharpens focus & stimulates creative adrenaline. Thx and Keep on motivating !

Doe mee!

De modules zijn geheel online en je kunt er mee aan de slag gaan wanneer het jou uitkomt. Het enige wat je nodig hebt is een stille ruimte, je computer en pen en papier.

Wat je krijgt:

[list style=”plus”]
 • onbeperkt toegang tot de Mind Your Own Business modules
 • onbeperkt toegang tot de Mind Your Own Business online community
 • Jouw Personal Success Journal; jouw logboek voor je persoonlijke groei
 • Het Business Model You ™ canvas om jouw kwaliteiten in kaart te brengen
 • Een 1-op-1 gesprek over wat jij echt wilt en hoe dat te bereiken
 • Een 1 op 1 gesprek met mij om jouw strategie te bepalen
[/list]

Bonus:

Het inspirerende E-book Je laatste honderd dagen

Investering in jezelf

Een investering doe je met de bedoeling er meer uit te halen. Je investeert in jezelf om meer uit jezelf te halen. Je investeert in je eigen vrijheid, zodat je MEER VRIJHEID krijgt. Deze investering geeft jou de controle over je leven weer terug, waardoor jij jouw leven volledig kan veranderen op de manier waarop jij dat wilt!

Meld je nu aan!

Wacht niet langer en meld je aan op werkstation.tv, dan krijg je de link naar de cursus via e-mail toegestuurd. Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar info [@] neemontslag.nl