- in Nieuws , Tips by Bertil Schaart
- |
- 10 comments
Ken jij de Vaststellings-overeenkomst?
Als je een website runt over een bepaald onderwerp dan ken je het volgende probleem. Hoe baken je jouw onderwerp af? Waar schrijf je wel over en waar juist niet?
Mijn website is bedoeld om mensen te prikkelen en te inspireren. Ik wil mensen laten zien dat er juist wél mogelijkheden zijn. Ik wil mensen laten zien dat zij zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen leven.
Af en toe krijg ik vragen van bezoekers van de site over uitkeringen, toeslagen, en juridische zaken. Ik moet deze mensen altijd teleurstellen helaas, want:
- Het onderwerp interesseert me te weinig om me te verdiepen in alle ins en outs.
- De materie wijzigt dusdanig vaak, dat ik waarschijnlijk nooit een volledig up-to-date beeld kan schetsen.
- Er zijn deskundigen (accountants, subsidoloogs, juristen…) genoeg die dat wel kunnen
Maar de ALLERBELANGRIJKSTE reden is toch wel:
- Ik wil niet dat mijn bezoekers ontslag nemen VANWEGE deze wettelijke of juridische hulpmiddelen! De motivatie om ontslag te nemen moet uit je zelf komen. De (financiele) hulp die je kan krijgen staat in het niets in vergelijking met de vrijheid die je krijgt! Dat is waar het om gaat.
Toch… wil ik voor een keer een kleine uitzondering maken. Ik had laatst een leuk en enerverend gesprek met Bert van Dijken van Go Basic. Tijdens ons gesprek viel het woord vaststellingsovereenkomst. Een prachtig woord en het levert flink veel punten op bij een potje scrabble. Ik had het echter nooit eerder gehoord en wellicht dat er meer mensen zijn die hier onbekend mee zijn.
De vaststellingsovereenkomst is de overeenkomst, waarbij twee of meer partijen een bindende regeling treffen ter oplossing van een bestaand of ter voorkoming van een geschil. Meer informatie vind je uiteraard op Wikipedia. Het wordt ook wel wat is een beëindigingsovereenkomst genoemd.
Het klinkt als een mooi alternatief voor het overhandigen van jouw ontslagbrief. Je werkgever en jij zitten om de tafel en besluiten samen dat de samenwerking op termijn beeindigd moet gaan worden. Je stelt een mooi plan samen en beide partijen gaan uiteindelijk in vrede uit elkaar.
Hoe dat in de praktijk verder uitwerkt, weet ik niet, maar het klinkt mooi. Heb jij ervaring met vaststellingsovereenkomst, deel het met ons in de comments.
foto: o5com