7 nieuwe business ideeën

business ideeën

Het verzinnen van nieuwe businessideeën is niet moeilijk. Als je er goed voor gaat zitten, heb je er snel tien goede businessideeën te pakken.

Het probleem is echter dat wanneer je het goede idee hebt, je nog steeds moet bekijken of het realiseerbaar is. Daarnaast moet je onderzoeken of er een marktvraag is.

Heb je dat gedaan, dan weet je pas dat er potentiële klanten zijn voor jouw concept. Daarom wordt vaak aangeraden eerst naar de marktvraag te kijken en vervolgens een oplossing te creëren.

Toch heeft het nut om nieuwe businessideeën te genereren. Zo verscherp jij je focus en weet je in welke markt je op zoek kunt gaan naar de potentiële marktvraag. Hieronder geef ik je 7 groeimarkten. Kun je hier mooie ideeën mee verzinnen?

7 nieuwe businessideeën

1. Custom-made 3D geprinte producten – De vraag naar persoonlijke producten blijft groeien en 3D printers hebben de deur geopend voor start-ups die op zoek zijn naar custom-made producten met lage kosten. ‘Mass customisation’ was nooit zo makkelijk.

2. Parkeerplekvinder
Het is vaak lastig om een parkeerplek te vinden, zeker tijdens piektijdens. Een mooie oplossing zou zijn om een app te maken die je vertelt waar de dichtstbijzijnde parkeerplek is. Gebruikers zullen voor de app willen betalen als het ze tijd bespaart en ze betrouwbare informatie krijgen.

3. Viral videos
Er zijn al mensen die rondkomen door het maken van viral YouTube videos. Als je een unieke en vermakelijke video maakt, dan kan je snel duizenden views krijgen als het viral gaat. YouTube betaalt jou als partner voor de advertenties die Youtube zelf plaatst, dus daar hoef je geen moeite voor te doen. Je kunt echter ook denken aan andere potentiële inkomstenbronnen, zoals het aanbevelen van producten en affiliate marketing.

4. Uniek kadopakket
Hoe lastig is het niet om een leuk cadeau voor iemand te kopen? Je kunt cadeaupakketten aanbieden en voor elke klant een unieke selectie van geschenken maken. Klanten zullen bereid zijn een premium te betalen omdat het ze veel tijd en zorgen bespaart.

5. Apps voor kinderen
Een trend die al een tijdje bezig is is dat steeds meer kinderen kunnen omgaan met smartphones en tablets. Ook steeds meer kinderen beschikken over zo’n apparaat. Dit betekent een grote kans voor wie apps kan maken voor kinderen. En als het ook een nuttig karakter heeft, zullen de meeste ouders instemmen met de aankoop.

6. Mobiele salon
Mensen worden steeds ouder en er is een grotere vraag voor diensten voor ouderen. Het hoeft niet alleen te maken te hebben met de medische zorg. Een mobiele salon bijvoorbeeld bezoekt de woning van de klant om het haar of de nagels te verzorgen. Zolang de baby boomers aan het vergrijzen zijn, zal er een groeiende vraag zijn naar deze mobiele diensten.

7. Zakelijke drones
Je hoort het hier en daar al in het nieuws, maar drones worden nog niet breed ingezet voor zakelijk gebruik. Drones kunnen gebruikt worden voor surveillance, besproeien van gewassen, opsporingen, foto’s en video’s en noem maar op. Let wel op de regelgeving.

En nu verder

Wil je er écht achter komen wat nu het beste businessidee is voor jou specifiek, lees dan mijn nieuwe boek, de 2022 versie. Daarin help ik jou om je skills en je passie te combineren zodat je geld kunt verdienen met wat je leuk vindt.
photo credits

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: