november 16, 2011

Sandra: Het knaagde eigenlijk al jaren

Mijn vader zei; “Het leven gaat in perioden van 7 jaar”, ongeveer elke 7 jaar verandert er iets of neem je een belangrijke beslissing. Dat heb ik gemerkt, op mijn 49 ste heb ik mijn ontslag genomen om het grote onbekende in te gaan.

Ik heb leuke en goede banen gehad in Nederland, had ook een leuk huis op een mooie plek, eigenlijk altijd een goed leven gehad. Mijn laatste baan was een lot uit de loterij, nadat ik na 21 jaar trouwe dienst bij NBBS Reizen door een faillissement op straat stond. Al die jaren heerlijk veel gereisd en veel van de wereld gezien. De 5 jaar erna, dus een andere baan, ook heel leuk, met internationale studenten, dus met dat buitenlandse had is gelukkig weer te maken. En door dat leven zoemde regelmatig die gedachte en wens om naar het buitenland te willen.

Waarom? Eigenlijk geen duidelijke reden, avontuur en wat anders willen. Je zit in een ritme in je leven alles netjes voor elkaar en je hoeft verder nergens bij na te denken, alles gaat zo’n beetje vanzelf, je salaris wordt gestort, je gaat naar je werk en weet zo’n beetje wat je te doen staat, dan een leuk sociaal leven. Echt geen klagen, ok Nederland is wel druk, zou wel wat minder mogen, en die files zijn ook geen pretje, maar dat is het niet hoor, de reden dat ik ontslag heb genomen en vertrokken ben. Beter weer en avontuur, dat zal het echt zijn.

Gelukkig in die periode mijn soulmate opnieuw gevonden, eigenlijk was hij mijn eerste vriendje, leven internet. Hoe kan het zo lopen dat hij precies dezelfde gedachten had, wat zit te rommelen met een baan, ook eerder ontslagen na vele jaren door inkrimping, geen leuke baan meer kunnen vinden en bij mijn werk werd het ook steeds onprettiger, we werden gereorganiseerd, ik zou liever willen zeggen, “gedemotiveerd”, want het was echt niet meer leuk. De studenten bleven natuurlijk leuk en het regelen en doen voor hen was prima, maar de sfeer werd slecht.

Dan komen de latente behoeften toch wel meer boven water. Dus wij besloten, naar het buitenland te gaan, we hadden wat spaargeld en wilden dan “iets” gaan beginnen.

Heel vaag allemaal, maar je moet ergens beginnen. Na veel kijken op internet, ook gezien onze financiële situatie, kwamen we uit bij Hongarije, een mooi land, met een laag tempo en spotgoedkope huizen met een mooie lap grond. Dat zou het gaan worden, een mooi oud huis, dat we zelf zouden opknappen en dan kijken of we met wat verhuur ons geld konden gaan verdienen, want we hebben geen uitkering.

We hebben een prachtige oude boerderij gevonden met hoge deuren, luiken voor de ramen, oude tegels op de grond en een grondstuk van 6000 m2. In een dorpje met 600 inwoners, wel aan de doorgaande weg, dus prima bereikbaar, maar ook weer zo ver in het dorp, dat je de doorgaande weg niet hoort, heerlijk. Het is hier regelmatig stilte gebied, dan hoor je echt alleen maar de vogels, kikkers, krekels ed……

In onze straat stond nog een oud vervallen, maar zó charmant huis, om een lang verhaal kort te maken, die hebben we ook gekocht en opgeknapt, deze beauty is van 1866. We hebben een prachtig bezit, 2 erg mooie authentieke huizen, die we met bloed, zweet en tranen hebben verbouwd en gerenoveerd, allebei met een mooie tuin, met zwembad, want de temperaturen zijn hier heerlijk, echt goed warm in de zomer en een lang voor- en najaar, een korte koude winter.

We verhuren het nu een paar jaar en gelukkig gaat dat best goed, het is ook erg leuk, mensen te mogen ontvangen, die lekker op vakantie zijn, we zijn in de buurt voor advies, vragen of wat dan ook, maar voor de rest kunnen de gasten lekker hun eigen gang gaan en genieten van onze prachtige omgeving en relaxen in het mooie vakantiehuis. Ze zijn sfeervol, met de verbouwingen hebben we het oude zo veel mogelijk zo gelaten en de inrichting ook in deze tijd gedaan. Wel lekker comfortabel en luxe en toch de charmante sfeer van vroeger.

We wonen hier nu sinds 2007 en hebben geen moment spijt gehad, terwijl we toch elke keer maar moeten afwachten of we onze boterham er mee kunnen verdienen, maar wat we hebben gehad neemt niemand ons af, en we hopen zo nog lang door te blijven gaan.
Onze website: www.droomhuisinhongarije.com

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: