februari 16, 2012

Doe je mee aan de nieuwe economie?

De Nieuwe Economie

Ik begin er steeds meer in te geloven dat we een transitie (gaan) meemaken van een economie die puur gebaseerd is op een (fictieve) monetaire systeem naar een economie die gebaseerd is op waarde. Omdat waarde verschilt per individu kan een nieuwe globale markt ontstaan waar unieke producten en diensten hun weg vinden naar de perfecte klant, waar dan ook in deze wereld.

Verander je belief system
Om dit te bereiken moeten we ons belief system veranderen. Ja, jij kan het verschil maken. Ja, jij staat aan het roer. Ja, jij bent de enige gekwalificeerde persoon om te doen waar jij goed in bent!

Terwijl het huidige economische systeem op instorten staat, volg jij juist je intuitie in plaats van het gebaande pad… naar de afgrond.

De Nieuwe EconomieEigen pad
Ik geloof dat, als iedereen zijn eigen pad gaat en zich richt op waarde, we dan ook in overvloed en vrede met elkaar kunnen leven. Let wel, dit is alles behalve een makkelijk pad. Je zult veel obstakels tegenkomen. Daarom is het van belang het juiste support team om je heen te hebben om je er door heen te slaan.

Aanwijzen wat er verkeerd is in de wereld is belangrijk. Oplossingen aandragen is nog belangrijker. Echter, het allerbelangrijkste is om jouw oplossingen ook te implementeren voor jezelf. Het begint met eigen verantwoordelijkheid. Be the change you want to see in this world!

Is dit:
…idealisme? Ja!
…utopisch? Ja!
…dromerig? Ja!
…mogelijk? ABSOLUUT!

Mee eens? Laat het weten in de comments!

foto: JJ & Special K

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: